Traiteur
Gelieve bestellingen minstens 2 dagen op voorhand door te geven. Bestellingen worden in de winkel, via mail of telefonisch aanvaard. De bestelling is pas definitief na een bestelbevestiging door ons!
Kan je niet wachten?
* Je bestelling is pas definitief na ontvangst van een bestelbevestiging.
Breughelfestijn met broodjes (en boter)
VLEES
Ribbetje, witte worst, droge worst, gekookte hesp, rauwe hesp, salami, kippenbout, grillworst, geroosterd spek, kippenwit, bloedworst met ajuin en suiker, hoofdvlees en twee soorten paté.
GROENTEN
Wortels en tomaten.
AARDAPPELEN NAAR KEUZE
Aardappelsalade of aardappelen in de schil.
SAUZEN
Tartaarsaus, cocktailsaus, mayonaise, mosterd, augurken en uitjes.
SUPPL. VIS
Gepocheerde zalm, gerookte zalm, heilbot en forel.
€ 19,45 per persoon (+ suppl. vis aan dagprijs)
Warme beenhesp
GROENTEN
Wortels, komkommers, tomaten en prinsessenboontjes.
AARDAPPELEN NAAR KEUZE
Aardappelsalade of aardappelen in de schil.
SAUSEN
Met warme Saus naar keuze.
€ 19,85 per persoon
Enkel hesp € 19,80 per kg
Côte à l'os
Sedert de vleescrisis in 1999 hebben wij bewust onze strategie van vers vlees herbekeken. De dieren worden met veel liefde voor het vak gekweekt en vetgemest in geselecteerde hoeves met aandacht voor gecontroleerde voeding. Onze Belgische trots “Belgisch Witblauw”, een gekweekt runderras, wordt naar oudsher principe terug gerijpt zoals in grootvaders tijd nl. dry-aging. Voor de smaakbeleving moet vlees enkele weken rijpen aan het been. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur. Tegenwoordig gebeurt dit in een afgeregelde koelcel. Hierdoor krijgt het vlees een zeer malse structuur en een pure intense smaak. Het vlees dat na het dry-aging proces uit de cel komt, is nog niet meteen klaar voor consumptie. Het vlees voelt hard en droog aan en ziet er aan de buitenkant zwart uit. Deze natuurlijke zwarte korst beschermt het vlees tijdens het rijpen tegen indrogen en bacterievorming. Wij snijden het droge, zwarte gedeelte eraf zodat het er ‘schoon’ uitziet en halen het vlees van het been. Na dit proces is het vlees lekker voor consumptie. Wanneer je het vlees doorsnijdt is het vanbinnen helder rood en boterzacht. Ons gerijpt vlees is reeds ver in de streek gekend voor z’n pure natuurlijke smaak en malsheid.
Geïnteresseerd in onze eigen gekweekte en bewerkte côte à l'os? Ontdek het allemaal hier.
Vlaamse boerenhesp
De specialiteit van het huis sedert het ontstaan van de zaak,geërfd van de vorige uitbater, voldoet aan een aloud procedé van droogzouten en pekelen, met trage zouting en rijping. Na 4 maanden pekelen worden de eerste hammen verkocht. Alle hammen worden gekeurd naar kwaliteit, vetgehalte en vlees verhouding. Deze hammen worden op vraag versneden en vacuüm verpakt.
€ 12 ,85 per kg
Barbecue
APERITIEF
Scampibrochette, kippenvleugel, spekfakkel, grillworst, dadel, pruimen met spek, lolly van kip, kalkoen, rund en varken.
VOORGERECHT
Zalm of forel in papillot en scampi brochette.
HOOFDGERECHT
Kalfslapje natuur of gekruid, barbecueworst, witte worst, merguez, chipolata à l’Italienne, chipolata maître d’hôtel, Ardeense kotelet, Spaanse kotelet, Griekse kotelet, salsa kotelet, lamskotelet natuur of gekruid, gemarineerde biefstuk, côte à l’os natuur of gekruid, gemarineerd of geroosterd spek, casselerrib, ribbetjes, kippenbouten, reuzebrochetten, varkensbrochette, kippenbrochette, kalkoenbrochette, rundsbrochette, varkensfilet pur tournedos, kalkoentournedos,….
GROENTEN & FRUIT
Wortels, tomaten, komkommers, boontjes, selder, salademix, groentensalade, perziken, peren, ananas, ...
AARDAPPELEN NAAR KEUZE
Aardappelen in de schil (natuur of lookboter), aardappelsalade, aardappelen in de vinaigrette, rijst, pastasalade en broodjes.
SAUSEN
Bearnaisesaus, pepersaus, Provençaalse saus, mayonaise, cocktailsaus, tartaarsaus, vinaigrette en yoghurtsaus.
Assortiment in de winkel
Ontbijtmand
Een echte klassieker! Wij werken graag volgens thema of feestdag: Nieuwjaar, valentijn, Moederdag, Vaderdag, Sinterklaas, huwelijk, geboorte,…Onze ontbijtmand bevat: fruitsap, chocomelk, koffie, melk, ham, kaas, gerookte zalm, yoghurt, appel, banaan, aardbei, witte en blauwe druiven, lekkerkoek, speculaas, minikaasjes, chocopasta, confituur, honing, ontbijtkoeken, hartige broodjes en een gepocheerd ei.
€ 90,00 per 2 personen
Vanaf derde persoon € 20,00
Kind + €15,00
Naar keuze:
Cava 75 cl fles + € 18,00
Champagne Huis Thienpont + € 35,00
Leveringskosten:
- 5 km = € 5,00 forfait
+ 5 km = € 1,00 / km
Minibroodjes
Onze minibroodjes zijn steeds met zorg voor kwaliteit en versheid rijkelijk belegd. Naar eigen smaak en keuze kan u zelf uw assortiment samenstellen. Graag stellen wij u volgend assortiment voor: ambachtelijk gekookte hesp van het huis; jonge kaas, préparé door de chef bereid, krabsalade van het huis, vleessalade, filet de saxe, kippenwit, rauwe hesp, gerookte zalm en Franse brie met nootjes en appel.
€ 2,50 per broodje in ons assortiment. Op feestdagen vragen wij een toeslag van €0,25 per broodje.
Voor grote afname, prijs op aanvraag
Belegde ovenkoek
Er zijn 6 verschillende stukken per schotel voorzien. Keuze tussen wit, meergranen of bruin. Naar eigen smaak en keuze kan u zelf uw assortiment samenstellen.
Beleg: Rundscarpaccio met parmezaan, rucola en zongedroogde tomaat, ambachtelijk gekookte hesp van het huis, jonge kaas, préparé van de chef, tonijnsalade, krabsalade van het huis, vleessalade, filet de saxe, kippenwit, Ganda Ham, gerookte zalm, Franse brie met nootjes en appel.
€ 13,75 per ovenkoek (8 stuks per ovenkoek). Op feestdagen vragen wij een toeslag van € 2,00 per ovenkoek.
Voor grote afname, prijs op aanvraag
Koude hapjes
Carpaccio rolletje op bord € 3,00*
Hapje Vitello Tonnato € 3,00*
Tortilla hapje € 2,20*
Lepelhapje vers gebakken tonijn € 3,80*
Lauw gerookt gevuld zalmrolletje € 3,80*
Gerookte forel, espuma van zongedroogde tomaat € 3,80*
Toast gerookte zalm € 4,20*
Krab in komkommertasje € 2,60*
Witloof met romige pastei € 2,60*
Lepelhapje Ganda Ham en meloen € 3,00*
Lepelhapje rauwe ham en asperge € 3,00*
Toast met Boursin kaas € 2,60*
Abrikoos gevuld met hammousse € 3,00*
Toast met kip curry € 2,40*
Dadeltje gevuld met roomkaas € 3,00*
Slaatje van garnaal € 4,40*
Scampi hapje met pasta € 3,00*
Foie gras € 4,50*
Fingerfoodschotel € 4,50 p.p.
Fingerfoodschotel deluxe € 5,50 p.p.
Kaaspartje met Maraschinokers Prijs per kg
* Prijs per stuk
Warme hapjes
Bruschetta mozzarella € 3,00*
Croque monsieur zalm & Leerdammer € 2,80*
Croque monsieur brie & truffelpasta € 2,80*
Minividé met kaas € 2,00*
Minividé met hesp € 2,00*
Minividé met garnaal € 2,30*
Miniquiche € 2,00*
Minipizza € 2,00*
Kippenvleugel € 0,80*
Scampi met groentenbrunoise en curry € 3,00*
Lauwe scampi met vinaigrette € 3,00*
Papillotte van roze zalm € 4,20*
Pruim met spekjasje € 45,00 / kg
Abrikoos met spekjasje € 45,00 / kg
Grillworst van het huis € 18,95 / kg
Geroosterd spek van het huis € 18,90 / kg
* Prijs per stuk
Apéro tapasschotel
Heerlijk aperitieven tijdens een gezellig momentje? Dankzij onze ‘Apero’ tapasschotel kan je zorgeloos genieten. Een kleurrijke variatie aan hapjes!
Salami van het Duroc varken, oude kaas, Parmaham San Daniele, panchettachips, lookbroodjes, tapenade van tomaat, tapenade oliviana, roomkaas, grissini stokjes.
€ 10,50 per persoon
Vanaf 4 personen
Fingerfood tapasschotel
Pastrami, salami van het Duroc varken, oude kaas, parmaham San Daniele, kippenbouten, ganzenrillette, panchettachips, ansjovis natuur en gezouten, lookbroodjes, tapenade van tomaat, tapenade oliviana, koningsolijven, zongedroogde tomaten, mozzarellaspiesje met tomaat, tête de moine, grissini stokjes en geroosterde groenten.
Met fruit- en broodjesassortiment
€ 21,80 per persoon
Vanaf 6 personen
Soepen
Al onze soepen worden met verse producten gemaakt en steeds zonder toevoeging van room. Een ware delicatesse.
Pompoensoep € 4,80 per liter
Soepje van pastinaak met Ename ham € 4,80 per liter
Tomatensoep met balletjes € 5,80 per liter
Seldersoep € 4,80 per liter
Aspergesoep met garnituur van aspergepunten € 4,80 per liter
Preisoep met chips van Gandaham € 4,80 per liter
Wortelsoep € 4,80 per liter
Groentensoep € 4,80 per liter
Bloemkoolsoep € 4,80 per liter
Broccolisoep € 4,80 per liter
Cappuccino van erwt met grijze garnalen € 7,20 per liter
Kreeftenbisque € 16,00 per liter
Af te nemen per halve of volledige liter.
Topper in de winter: pompoen-, champignon- en pastinaaksoep
Voorgerechten
Visbord van de chef € 14,90*
Trio tartaar van vis met vinaigrette € 14,80*
Gerookte zalmschotel met garnituur € 14,80*
Carpaccio van tonijn met Griekse yoghurt € 15,20*
Rundscarpaccio van de chef € 13,20*
Parmaham met meloen € 13,20*
Trio van wildpastei met crudités € 14,00*
Kalfstartaar met avocado en basilicum € 14,60*
Huisbereide kaaskroket € 2,20 per stuk
Huisbereide grijze garnaalkroket € 4,80 per stuk
St. Jakobsschelp € 14,80*
Scampi in currysaus met beetgare groenten € 14,50*
*Prijs per persoon
Wisselend volgens seizoen.
Hoofdgerechten
Gevulde kalkoenfilet met sinaasappelsausje € 19,80*
Orloffgebraad met champignonsaus € 19,45*
Ardeens gebraad met veenbessensaus € 18,90*
Zalmhaasje met wilde champignons in lichte roomsaus € 24,80*
Tongrolletjes met grijze garnaaltjes in Champagnesaus € 20,90*
Varkenshaasje in blauwe bessensaus met fruit of groenten € 19,25*
Varkenshaasje St. Hubert € 19,25*
Filet van eendenborst à l’orange € 22,95*
Lamskroontje, mosterdsaus en groentengarnituur € 25,90*
Hertenfilet “Grand Veneur” € 26,30*
*Prijs per persoon
Wisselend volgens seizoen.
KEUZE UIT
Groentenassortiment: witloof, prinsessenboontjes met spek, wortels, tomaat
Fruitassortiment: witloof, wortels, peertjes, appeltjes
AARDAPPELEN NAAR KEUZE
Aardappelkroketten, pomme duchesse, gratin of frieten
Vleesschotel met broodjes
VLEES
Rosbief, varkensgebraad, gekookte hesp met asperges, rauwe hesp met meloen, salami, kippenbout, ei en kippenwit.
GROENTEN
Wortels, komkommers, tomaten en prinsessenboontjes.
AARDAPPELEN NAAR KEUZE
Aardappelsalade of aardappelen in de vinaigrette.
SAUZEN
Tartaarsaus, cocktailsaus, vinaigrette en Provençaalse saus.
SUPPL. VIS
Tomaat met grijze garnalen, roze zalm, trio van gerookte zalm, gerookte heilbot, gerookte forel, gekookte forel, langoustines, scampi, tongrolletjes farcie en kreeft Belle Vue.
€ 21,95 per persoon (suppl. vis aan dagprijs)
Visschotel met broodjes
VIS
Gepocheerde zalm, tomaat met grijze garnalen, trio van gerookte zalm, heilbot, forel, langoustine, scampi, tongrolletjes farcie met garnituur.
GROENTEN
Wortels, komkommer, prinsessenboontjes, tomaten en mix salade.
AARDAPPELEN / RIJST
Aardappelsalade en rijstsalade.
SAUZEN
Tartaarsaus, cocktailsaus en vinaigrette.
€ 38,45 per persoon
Koud buffet samenspel met broodjes
VLEES EN VIS
Gepocheerde roze zalm, gerookte zalm, heilbot, komkommervlootje met krab, garnalencocktail, perzik met tonijn, mini langoustine, parmaham met meloen, huisgebakken rosbief, asperges in een jasje van ham, kippenboutje en varkensfilet.
GROENTEN
Wortels, komkommers, tomaten en prinsessenboontjes.
AARDAPPELEN NAAR KEUZE
Aardappelsalade of aardappelen in de vinaigrette.
SAUZEN
Tartaarsaus, cocktailsaus, vinaigrette en Provençaalse saus.
€ 39,20 per persoon
Kreeftenbuffet
Halve kreeft, gepocheerde roze zalm, gerookte zalm, gerookte heilbot, komkommervlootje met krab, glaasje van rivierkreeftencocktail, langoustine, scampi
Vergezeld van groenten, aardappelen, sausjes en broodjes.
€ 49,95 per persoon
Pastabuffet met broodjes (en boter)
KOUD
Pasta scampi Genovese (tricolor met pesto en scampi)
Caraïbische pasta (penne met kalkoen in honing en vinaigrette met curry)
Kilokiller (penne met kip, yoghurt en vinaigrette)
Pastasalade naturel (tricolor met ham natuur en vinaigrette)
Smulsalade (noedels met gewokte kip en broccoli)
WARM
Lasagne bolognaise, lasagne verde, lasagne zalm
Macaroni kaas en ham
Spaghetti bolognaise
Toscaanse balletjes (spirelli in een zuiderse tomatensaus met gehaktballen)
€ 22,25 per persoon
Afhankelijk van aantal personen kan een keuze gemaakt worden tussen een vijftal gerechten. Het pastabuffet wordt geleverd met broodjes en boter.
Picknick festival
Tomaat met grijze garnalen, bereide kreeft, zalm Belle Vue, gerookte zalm met dille en verse uitjes, gegrilde gamba’s en tongrolletjes met garnituur.
Rundscarpaccio met rucola en parmezaan, gekookte beenham met meloen, parmaham, foie gras met speculoosconfit op rozijnenbroodje, gerookte eendenborst met garnituur.
Kippenwitrolletjes, Franse salami pur porc, kalfsbrood met fruitgarnituur.
Gekookte eitjes, camembert met appeltjes en honing.
Aardappelsalade, salade caprese, zuiderse salade, rijstsalade, wortel en tomaat.
Minisandwiches met choco of confituur.
Assortiment broodjes: stokbrood, minipistolets artisanaal, rozijnenbroodjes en meergranenbrood.
€ 48,95 per persoon
Dit assortiment is verkrijgbaar vanaf 24 personen. De samenstelling is bespreekbaar voor kleinere groepen.
fondue en gourmet
VLEESFONDUE
Rundvlees, kippenvlees, varkensvlees en assortiment gehaktballetjes.
VLEESGOURMET / TEPPANYAKI
Peperbiefstukje, lamskotelet, kippenfilet, Ardeense kotelet, varkensbrochette, kippenbrochette, chipolata worst, kaasburger, hamburger en kalfssteak.
€ 17,60 per persoon
SAUSJES
Béarnaise, Provençaalse saus,tartaarsaus en cocktailsaus.
GROENTEN EN AARDAPPELEN [SUPPL.] € 7,40
Wortels, komkommers, prinsessenboontjes, tomaten, krielpatatjes of aardappelsalade of röstipatat of frieten of Frans brood.
Kaasschotel met garnituur
Een heerlijk assortiment kazen naar keuze vergezeld van gedroogde vruchten, noten en heerlijk fruit. Optioneel kunnen er minibroodjes en ovenkoeken bijgeleverd worden.
€ 19,95 per persoon
ontdek onze inspiratiebrochure!
Bij Superette De Bever kan je steeds terecht voor een overheerlijk aanbod aan traiteursgerechten! Download hieronder onze folder en ontdek al dat lekkers. Bestellen kan gemakkelijk via volgend formulier of via 055 31 12 12.